Gewichtsconsulent

Het onderscheid tussen diëtist en gewichtsconsulent is wat diffuus. Grofweg kunnen we stellen dat bij de diëtiste de nadruk ligt op zieke personen met gewichtsproblemen en bij de gewichtsconsulent ligt de nadruk op gezonde personen met overgewicht.
Voor een gewichtsconsulent heb je geen verwijskaart van de dokter nodig. Bij ernstig overgewicht is de gewichtsconsulent wel verplicht om je eerst langs de huisarts te sturen. Een gewichtsconsulent mag alleen kinderen begeleiden als ze hiervoor gediplomeerd.
Als gewichtsconsulent ben ik ook wel een echte lifestyle coach.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten in Nederland (BGN). Dit geeft de garantie van een deskundig advies en coaching door een gediplomeerd gewichtsconsulente.

De uitgangspunten van het protocol van de BGN zijn de adviezen die door het Voedingscentrum worden gehanteerd. Deze zijn vertaald naar de dagelijkse praktijk van de gewichtsconsultent. Daarom vergoedt een groot aantal zorgverzekeraars de kosten van de BGN-gewichtsconsulent.

Kernwoorden die mij omschrijven zijn enthousiast, sociaal, vriendelijk. Deze eigenschappen zet ik graag in bij het coachen, voorlichten en motiveren van mensen. Naast mijn passie om mensen te begeleiden bij het afvallen, kun je tevens bij mij terecht voor aankomen of voor voedingsadviezen. Adviezen die tevens zijn gericht op het verbeteren van jouw gezondheid.

IMG_4802